У Харківській області восьмеро колаборантів створили «тимчасову цивільну адміністрацію» (фото)

Восьмеро покидьків з Харківської області «продалися за печеньки» російським загарбникам та оголосили в окупованому Куп’янську про створення «тимчасової цивільної адміністрації Харківської області». Протокол засідання цієї «адміністрації» від 3 червня підписав мер-зрадник Куп’янська генадій мацегора. «Головою» тої «адміністрації» назначений колишній замначальника Дергачівського райуправління Нацполіції колишній поліцейський підполковник віталій ганчев.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Оскільки країна безумовно повинна знати своїх «героїв», наводимо поіменний список запроданців: максим губін, який тимчасово виконує обов’язки очільника також тимчасової «адміністрації селища Козача Лопань»; валерій іванов – колаборант з Куп’янська; олександр слісаренко – також куп’янчанин; владислав соколов – колишній ізюмський поліцейський, що особисто піднімав прапор рф над будинком Ізюмської РДА; катерина водолажська, що при підписанні документу про створення ворожої «тимчасової адміністрації» старанно виконувала обов’язки «секретаря» цього збіговиська; ірина осадча – колишня директорка Куп’янського краєзнавчого музею; ну й, зрозуміло, зрадник-мер Куп’янська генадій мацегора та екс-поліцейський віталій ганчев, який, мабуть, не знайшовши достойного визнання у так званій «лнр», таки досяг вершини своєї кар’єри – посту голови цього «тимчасового органу».

Усім запроданцям заочно повідомили про підозру у держзраді, вчиненій в умовах воєнного стану, та колабораційній діяльності. Всім їм загрожує від 15 років за ґратами до довічного з конфіскацією. Маємо надію, що ця «нагорода» неодмінно знайде цих «героїв».

Як повідомляв Харків Times, 27 лютого Куп’янська окружна прокуратура Харківської області внесла до ЄРДР кримінальне провадження за ч.2 ст.110, ч.1 ст.111 КК («державна зрада») стосовно Куп’янського міського голови геннадія мацегори, який прийняв ультиматум російських військових та визнав підконтрольність їм міста. Більш того, він закликав куп’янчан «налагоджувати нормальне життя», оскільки вважає, що тепер життя міста залежить від того, як його мешканці «себе зарекомендують» перед російськими загарбниками.

У квітні слідчі Служби безпеки України заочно повідомили черговому зраднику, такому собі 46-річному віталію ганчеву про підозру в державній зраді та за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК). Ганчев, який колись займав посаду замначальника Дергачівського райуправління Нацполіції, ще у 2014 році втік на окуповані території Луганщини й там працював у «поліції лнр», попередній щабель його зрадницької «кар’єри» – пост «голови адміністрації смт Козача Лопань».

За даними слідства, владислав соколов перейшов на бік ворога не пізніше 9 березня та добровільно зайняв посаду так званого «голови тимчасової адміністрації» міста Ізюм. Зрадник особисто підняв російський прапор над будинком Ізюмської районної державної адміністрації.