Російські ракети влучили біля коледжу та готельного комплексу у Харкові (фото)

Фото: Сергій Болвінов/Facebook

13 серпня о 1:30 ночі російські окупанти знов нанесли ракетний удар по Харкову. Під ворожий вогонь потрапили коледж у Слобідському районі Харкова та готельно-ресторанний комплекс у житловому миркрорайоні Нові дома.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

“В Слобідському районі ракета, попередньо С-300, вдарила в тротуар біля коледжу. Вибуховою хвилею пошкодило будівлю. У Немишлянському районі ракета вдарила в газон перед готельно-ресторанним комплексом.”, – розповів Олег Синєгубов.

Внаслідок удару по ресторанному комплексу, розташованому на території парку на Нових домах, постраждали 74-річна та 50-річна жінка. Медики швидкої надали їм допомогу на місці.

50-річна постраждала живе у будинку навпроти місця “прильоту”. В неї діагностували мінно-вибухову травму. Про це розповів начальник слідчого управління ГУ Нацполіції у Харківській області Сергій Болвінов.

“Також було пошкоджено 7 тролейбусів, вікна, балкони, автомобілі”, – розповів Сергій Болвінов.

На місці рашистських обстрілів працюють слідчо-оперативні групи, документують всі обставини чергового злочину росіян та збирають речові докази. За попередніми висновками слідчих, обидві ракети – ракетного комплексу С-300. На місцях виявлені уламки зенітної керованої ракети 5В55.

Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Як повідомляв Харків Times, випущені вночі 12 серпня  з російського бєлгорода ракети влучили на території трьох районів Харкова. Ворожі боєприпаси пошкодили їдальню та овочеві склади навчального закладу в Слобідському районі, адмінбудівлю – в Новобаварському. Ще одне влучання ракети було зафіксовано на території Київського района міста Харкова.