Мирне Павлове Поле обстріляли зі «Смерчів» чи «Торнадо-С». Мирний Чугуїв дістали ракетами з бєлгорода

Ілюстративне фото: hk.npu.gov.ua

Увечері вчора, 4 серпня, росіяни обстріляли мирні райони Харкова з системи залпового вогню «Смерч». У Шевченківському та Індустріальному районах міста пошкоджень зазнали житлові будинки, припарковані автівки, магазини, ринок, дитячі майданчики.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Проте у Харківській обласній прокуратурі стверджують, що обстріл Павлового Поля здійснювався ворогом з РСЗВ «Торнадо-С».

Так чи інак, ворог завдав удару по мирних районах міста, де, за твердженням мера Харкова Ігоря Терехова, «немає жодної військової інфраструктури». Троє мешканців нашого міста, які під час обстрілу перебували на вулиці, зазнали поранень різного ступеню тяжкості й були госпіталізовані. Ще одній жінці медики надали допомогу на місці. За життя одного з поранених зараз борються лікарі.

«Під ударом опинилися житлові будинки, магазини, ринок, в багатьох будинках пошкоджено шибки, постраждало приміщення закладу освіти, дитячі майданчики. Піротехніки також вилучили снаряди, які не розірвались», – повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації із посиланням на голову ХОВА Олега Синєгубова.

Правоохоронці вже розслідують цей черговий військовий злочин російських загарбників за ч. 1 ст. 438 КК (порушення законів та звичаїв війни).

Близько першої години ночі мирні мешканці Чугуєва Харківської області отримали вже традиційні «даруночки з бєлгорода».

«Три ракети влучили по відкритій території приватного домоволодіння, одна ракета впала поряд. Постраждалих немає», – повідомив голова ХОВА.

За даними прокуратури ракети типу «С-300», випущені з території білгородської області рф, повністю зруйнували два житлові будинки, пошкодили господарчі споруди та гаражі.

За процесуального керівництва Чугуївської окружної прокуратури Харківської області з приводу цього злочину російських окупантів також розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК).

Як повідомляв Харків Times, пізно ввечері 4 серпня росіяни обстріляли Харків попередньо з артилерії. Удари були нанесені по Шевченківському, Індустріальному та Салтівському районах міста.

У лікарнях Харкова надають медичну допомогу двом чоловікам та жінці, які отримали поранення напередодні ввечері, 4 серпня, під час російського артобстрілу. Один з постраждалих у важкому стані.