Аграрії Харківщини намолотили вже 400 тис. тон нового врожаю – Синєгубов

Фото: Сергій Бобок / Харків Times

Попри війну та постійні обстріли аграрії Харківської області продовжують жнива і вже намолотили 400 тис. тон нового врожаю.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення у Facebook голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

«Зібрали ранні зернові та зернобобові культури на площі майже 110 тисяч гектарів, це 31% від усієї площі збирання. Намолотили більше 400 тисяч тон зерна при середній урожайності 36,7 ц/га», – написав Синєгубов.

За його словами, найбільше зерна намолотили аграрії Красноградського району – майже 118 тисяч тон при середній урожайності 41,8 ц/га, тут зібрали 48% площ.

На жаль, дії ворога дуже шкодять селянам Харківщини. Вже постраждали 39 сільгосппідприємств. Росіяни свідомо обстрілюють лани, що призводить до масштабних пожеж – згоріли 180 га пшениці. До того ж існує «постійна мінна небезпека» – наразі розмінування потребують 23 тисячі гектарів сільськогосподарських територій.

Через бойові дії жнива тривають у п’яти районах області: Богодухівському, Красноградському, Лозівському, Харківському та Чугуївському районах. Там, завдяки правоохоронцям та піротехнікам підрозділів ДСНС Харківщини, сільські трударі отримують добрий врожай.

Як повідомляв Харків Times, станом на 14 липня було намолочено більше 55 тисяч тон зерна ранніх зернових та зернобобових культур з площі майже 17 тисяч гектарів.