Окупанти обстріляли ізюмчан, які вийшли на гору Кременець зателефонувати рідним

Ілюстративне фото

8 липня 2022 року близько 14:00 у тимчасово окупованому місті Ізюм Харківської області рашисти обстріляли гору Кременець, на якій розташований монумент на честь загиблих у Другій світовій війні та експозиція кам’яних баб. Під час удару на горі були місцеві мешканці, один з них загинув.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За попередньою інформацією, внаслідок обстрілу близько десяти людей поранено. Слідство ще буде уточнювати данні про постраждалих.

Розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Гора Кременець – одно з небагатьох місць в тимчасово окупованому місті, де місцеві мешканці можуть зловити сигнал українських операторів мобільного зв’язку. Місцеві піднялися на гору, що височіє над Ізюмом, щоб спробувати зателефонувати рідним та друзям.

Як повідомляв Харків Times, на Ізюмському напрямку, захищаючи Україну від російської навали, загинув засновник і глава “Легіону Свободи”, командир 49-го стрілецького батальйону Збройних сил України “Карпатська Січ” Олег Куцин.