У Циркунах від російських обстрілів загинули двоє людей – Синєгубов

Циркуни, 8 травня 2022 року. Фото: t.me/synegubov

Сьогодні у селі Циркуни Харківського району області від російського обстрілу загинули двоє мирних мешканців.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації із посиланням на голову ХОВА Олега Синєгубова.

Ще один мешканець Циркунів, також цивільний, був поранений та госпіталізований.

Попри сьогоднішні обстріли Харкова та області, що вже завдали поранень шістьом та забрали життя двох людей, голова ХОВА вважає, що наразі немає необхідності евакуювати людей з Харкова.

«Пересторог щодо прямого штурму міста немає. Наші ЗСУ тримають позиції на північному та північно-східному напрямках. Захисники знаходяться під постійним вогнем, в окупантів були спроби прориву, зокрема на північному напрямку нещодавно така спроба була. Однак ворог успіхів не мав», – заявив Синєгубов.

Він також підкреслив, що українські військові контролюють ситуацію, а сил ворога недостатньо для прориву оборони.

Між тим, очільник області вважає, що мешканці повинні бути вкрай обережні, бо перебування на вулицях міста досі є небезпечним.

«Ворог завдає ударів в тому числі і з РСЗВ з дистанції 40 км, це відстань до кордону. Тому окупанти можуть обстрілювати і з території рф», – зазначив голова ХОВА.

Як повідомляв Харків Times, сьогодні, 28 червня, внаслідок російського обстрілу Індустріального району Харкова, постраждали п’ятеро людей. Одного з них доставили до лікарні у важкому стані.