Під час російського обстрілу Печеніг поранено літнього чоловіка (фото)

Фото: hk.npu.gov.ua

Сьогодні, 27 червня, під час евакуації мешканців Харківської області з окупованих росіянами територій ворог підступно обстріляв селище Печеніги. Внаслідок обстрілу осколкові поранення отримав 93-річний чоловік.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

«Під вогонь ворога потрапили евакуаційні автобуси з мирними мешканцями, які в цей час слідували по одній з вулиць населеного пункту. Поранений літній чоловік. Зазнали руйнувань кілька житлових будинків громадян, у двох домоволодіннях спалахнули пожежі», – йдеться у повідомленні.

Поліцейські допомагали в евакуації більше 700 мешканців окупованих Куп’янська, Вовчанська, Ізюма, Великого Бурлука та Чкаловського. На 25 автобусах їх вивезли до Харкова.

За фактом обстрілу слідчими Чугуївського РУП відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 КК (порушення законів та звичаїв війни). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

Як повідомляв Харків Times, сьогодні, 27 червня, через Печенізьку дамбу було евакуйовано близько 700 людей. Росіяни підступно обстрілювали з «градів» переправлення біженців на український бік та, на щастя, ніхто не постраждав. Серед евакуйованих – 20 мешканців окупованої Борової. На жаль, росіяни не пропустили на українську територію багатьох людей.