В окупованому смт Шевченково іноземець зірвав зі стели тризуб України

Оперативники встановили особу негідника, який у тимчасово окупованому селищі Шевченкове Куп’янського району Харківської області, разом зі знайомим зірвали з дошки пошани зображення тризуба.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Відео, на якому зафільмовано факт публічної наруги над державним символом України, було оприлюднено у соцмережі. На відео можна побачити, як двоє чоловіків зривають зі стели і розривають на частини зображення тризубу, Після чого кидають на землю спаплюжений малий Державний Герб України. Державний символ України негідники зірвали з дошки почесних громадян смт Шевченково, де розміщені фото видатних місцевих мешканців. Зокрема, ветеранів Другої Світової війни.

За інформацією правоохоронців, головний виконавець публічної наруги над державним символом України – 46-річний громадянин республіки Узбекістан Стрижко Андрій Миколаєвич.

Також встановлено, що Андрій Стрижко разом зі своїм знайомим зірвали тризуб 14 червня 2022 року. Інший їх спільний знайомий знімав злочин на відео.

Слідчі заочно повідомили Стрижку про підозру за фактом публічної наруги над малим Державним Гербом України (ч. 1 ст. 338 КК України).

Наразі встановлюються інші фігуранти кримінального провадження.

Як повідомляв Харків Times, у передмісті Харкова співробітники Служби безпеки України затримали місцевого мешканця, який працювава на російські спецслужби, «здавав» ворогу позиції українських військових у Харківській області.