Україна запроваджує візовий режим для громадян РФ (доповнено)

Україна скасовує безвізовий режим громадян РФ. Планується, що нові умови для росіян почнуть діяти вже з 1 липня цього року.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Президента України Володимира Зеленського.

“У межах протидії безпрецедентним загрозам національній безпеці, суверенітету й територіальній цілісності нашої держави запропонував Кабінету Міністрів опрацювати питання перегляду режиму в’їзду російських громадян на територію України.”, – повідомив голова держави.

За словами Володимира Зеленського, сьогодні, 17 чеврня,  Кабмін має ухвалити це важливе рішення – Постанову «Про припинення дії Угоди між Урядом України і Урядом Російської Федерації про безвізові поїздки громадян України і Російської Федерації та застосування деяких міжнародних договорів України з Російською Федерацією».

Український уряд підтримав ініціативу Президента. 17 червня Кабмін ухвалив рішення про припинення дії угоди з РФ щодо безвізового режиму, повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

“Росіяни не зможуть потрапити в Україну без отримання візи. Рішення набирає чинності з 1 липня цього року”, – повідомив глава уряду.

Як повідомляв Харків Times, “руський мір” б’є по своїх у Харкові.