У Люботині слідчі вилучили уламки ракети, яка вбила людину та поранила ще чотирьох (фото та відео)

17 червня у місті Люботин Харківсього району правоохоронці оглянули зруйновані внаслідок російського обстрілу будинки та опитали свідків. Попередньо встановлено, що обстріл здійснено крилатою ракетою «Калібр».

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції Харківської області.

За інформацією правоохоронців, удар було нанесено двома ракетами. Внаслідок удару, який рашисти здійснили 28 березня близько 12:30, загинула одна людина та четверо були поранені. Також повністю знищені сім будинків, ще п’ять отримали значні руйнування. Після обстрілу зайнялася сильна пожежа.

Як згадує свідок події місцевий мешканець Роман, на момент вибуху він перебував у магазині. В будинку залишилась його сестра з 5-річною племінницею. Жінку завалило уламками на кухні. Її вдалось врятувати. Дитина виповзла на вулицю через отвір у стіні, який утворився від влучання снаряду. Дівчинка отримала чисельні порізи від скла. Матір та доньку госпіталізували до лікарні.

Івана Тридуба та його дружину ракетний удар застав у будинку. Зазвичай після включення оповіщення «Повітряна тривога» родина ховалася у льоху, а того дня ворожі снаряди застали їх зненацька. Люди вибиралися з палаючого будинку через вікно, бо не могли відчинити двері. Вони втратили все: житло, документи, речі, автомобіль. Подружжя отримали тілесні ушкодження, від яких і досі лікуються.

За словами оперуповноваженого сектору карного розшуку відділення поліції № 2 ХРУП № 1 Олександра Лук’янова, сьогодні здійснювалося документування злочинів російського агресора у місті Люботин.

“З місця події вилучено уламки однієї з ракет. Попередньо, це крилата ракета «Калібр», які випускаються з акваторії Чорного моря. Речові докази будуть направлені на експертне дослідження”, – розповів поліцейський.

Як повідомляв Харків Times, внаслідок ракетного удару по місту Песочін зруйновано приватне ремонтне підприємство.