Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан відвідав Харків

Фото: Офіс генпрокурора України

Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан приїхав до Харкова, де оглянув місця російських обстрілів. З початку російського вторгнення це третій візит Каріма Хана до України.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення генерального прокурора України Ірини Венедиктової.

“В результаті перманентних атак в місті та області загинули вже 760 цивільних (за інформацією поліції на 14 червня — 841), поранено більше 1000. Зруйновано більше 4000 об’єктів, з яких майже — 2500 багатоповерхівки”, — повідомила Венедіктова.

За її словами, прокурор МКС оглянув знищені будинки Північної Салтівки, центр міста, Шевченківський район, де внаслідок російського обстрілу 26 травня загинули дев’ять людей та 17 отримали поранення. Того дня російські військові позбавили життя п’ятимісячного хлопчика та його батька. Мати загиблого хлопчика отримала поранення. Місця, де лежали потерпілі, й досі марковані жовтими прапорцями, а тротуарна плитка збита осколками.

“Прокурор Хан уважно обстежує всі місця злочинів, ставить важливі професійні питання нашим прокурорам. На фронті справедливості ми з ним пліч-о-пліч: в незалежному розслідуванні Офісу прокурора МКС українська прокуратура надає активне сприяння Гаазі. Водночас ми разом працюємо в рамках Спільної слідчої групи на платформі Євроюсту, до якої Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду долучився в перше в своїй історії, — зазначила генпрокурорка.

Вона повідомила, що на черзі — відкриття представництва МКС в Україні.

Як повідомляв Харків Times, 26 травня росіськи окупанти обстріляли Шевченківський та Київський райони, район Павлового Поля. Загинули 7 мирних мешканців, 17 зазнали поранення.

Пізніше стало відомо, що внаслідок російського обстрілу загинув п’ятимісячний малюк. Дитину вибуховою хвилею вирвало з рук батька, і поліцейські не відразу знайшли тіло немовляти.