Росіяни скинули на Золочів снаряди на парашутах (фото)

Вранці 14 червня 2022 року російські військовослужбовці вкотре обстріляли смт Золочів Богодухівського району. Цього разу окупанти застосували снаряди на парашутах.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Внаслідок обстрілу пошкоджено низку житлових будинків. За поперднью інформацією люид внаслідок обстрілу не постраждали.

На місці події працювала слідчо-оперативна група. Правоохоронці опитали свідків, зібрали речові докази та розпочали розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За інформацією Defense Express, парашути використовуються у боєприпасах лише двох найрозповсюджених типів – освітлювальних, які загрози не становлять, та касетних. Так, парашути можуть використовуватись у реактивному снаряді 9М55К1 для 300-мм реактивної системи залпового вогню “Смерч”. Він потрібен для того, щоб снаряд “розкидав” окремі суб-боєприпаси, кожен з яких має своє індивідуальне наведення. Зазвичай це доволі примітивна теплова головка самонаведення, яка має реагувати на тепло бронетехніки або цивільних авто.

По Золочівській громаді окупанти б’ють майже щодня. Внаслідок жорстоких обстрілів зруйновано десятки приватних будинків. Так, 3 травня рашисти зруйнували у Золочеві будинок 97-річного ветерана Другої світової війни. Через постійний стрес, викликаний систематичними обстрілами рашистів, ветеран Іван Лисун помер 10 червня.

На Трійцю, 12 червня, у Золочіві через російський обстріл загинули двоє людей.