Окупанти обстріляли з РСЗВ район стадіону “Металіст” та приватний сектор у Харкові (оновлено)

Фото: ДСНС у Харківській області

Протягом доби 6-7 червня у Харківській області внаслідок російських обстрілів загинули двоє людей, сім отримали поранення.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

За словами очільника області, рашисти обстрілювали з РСЗВ Київський та Слобідський райони Харкова та Харківський, Чугуївський, Богодухівський, Красноградський та Лозівський райони області.

“В Харкові був обстріляний стадіон “Металіст” та інфраструктура Київського району. Вночі внаслідок влучання снаряду росіян сталася пожежа в приватному будинку в Київському районі. Рятувальники дістали з-під завалів 52-річного чоловіка. Він серйозно не постраждав. Поранення отримала 70-річна жінка. Загалом в Харкові поранення отримали 3 особи.”, – розповів Олег Синєгубов.

В області під обстріли окупантів потрапляють житлові будинки, господарськи об’єкти, критична інфраструктура. В м. Дергачі під удар потрапило приватне підприємство, сталася пожежа. В с. Слобожанське Красноградського району внаслідок обстрілу знищено більше 20 автомобілів. Через влучання боєприпасів в області горять ліси та трава.

В м. Дергачі 1 людина загинула, 2 отримали поранення. В с. Чорноглазівка Богодухівського району 1 людина загинула. В Ізюмському районі – 1 поранений. В селі Уди Богодухівського району 1 поранений. Загалом за добу в області 2 загиблих, 7 поранених.

У Харківській області ворог зосереджений на обороні. Проводить дистанційне мінування місцевості.

В районі Ізюма продовжуються спроби наступу в напрямку Довгеньке та Долина. Захисники України тримають позиції та надають ворогу адекватну відсіч. Ворог несе великі втрати в живій силі та техніці.

Пізніше у прес-службі Харківської ОВА з посиланням на медиків уточнили, що ворожі снаряди прилетіли в районі стадіону “Металіст”. Тому у ранковий звіт очільника області було внесено корективи.

“Внесли корективу, медики вказали як районування, оскільки чергувала бригада. Є 1 поранена особа.”, – розповіли у прес-службі.

Як повідомляв Харків Times, протягом доби 5-6 червня у Харківській області внаслідок російських обстрілів загинули троє людей, 10 отримали поранення.