Колишній поліцейський з Луганська катував людей у селі під Харковом

Слідчі встановили особу ката, який знущався над цивільними у тимчасово окупованому військами рф селі Цуповка Харківського району .

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Катом виявився 43-річний Олег Полежаєв, який раніше працював поліцейським у м. Луганськ. У березні 2022 року він добровільно вступив до складу незаконного збройного формування «ЛНР», до підрозділу “військова частина 73438 2-ої окремої мотострілкової бригади 2-го армійського корпусу”, що контролюється керівництвом країни-агресора.

“Протягом березня-квітня 2022 року чоловік перебував у с. Цупівка Харківського району, територія якого у вказаний період перебувала під окупацією держави-агресора. Там військовий у місцевій школі проводив допити із залякуванням та катуванням чотирьох місцевих мешканців.”, – розповіли у прокуратурі.

Проводиться розслідування за фактом добровільної участі в збройних формуваннях держави-агресора та надання таким формуванням допомоги у веденні бойових дій проти Збройних Сил України (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Слідчі заочно повідомили Полежаєву про підозру у скоєнні цього злочину.

Як повідомляв Харків Times, двох російських військових, які обстрілювали Харківську область, судили за порушення законів війни (ч. 1 ст. 438 КК). 19 травня під час чергового судового засідання вони визнали свою вину.

Сьогодні, 31 травня, суд визнав їх винним у скоєнні цього злочину і призначив покарання у вигляді 11 років 6 місяців позбавлення волі.