Харків’ян просять утриматись від прогулянок Лісопарком

Фото: city.kharkov.ua

У Харкові піротехніки проведуть розмінувальні роботи на території Лісопарку, зокрема, на Меморіалі Слави, який зазнав ударів російських фашистів.

ПРо це  Харків Times  повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

Так, на велодорожці в Лісопарку знайшли кілька касет, що не розірвалися. Припускається, що на території Лісопарку ще залишилися міни, снаряди, що не розірвалися, та інші вибухонебезпечні сюрпризи.

У цілях безпеки хакрів’ян просять не гуляти в Лісопарку, не їздити і не бігати велодоріжкою. Також слід утриматися від прогулянок та вигулу собак у лісосмузі.

Відновити прогулянки та заняття спортом на цій території можна буде лише після того, як підрозділи ДСНС очистять місцевість від небезпечних предметів.

Меморіал Слави у Харкові було відкрито 1977 року в районі Лісопарку, на Білгородському шосе. Центральна фігура композиції – гранітна скульптура жінки заввишки 12,75 метра. Над пам’ятником протягом семи років працювали скульптори В.І. Агибалов, Я. І. Рик, художник С. Г. Світлорусов, архітектори І. А. Алфёров, Є. Ю. Черкасов, А. А. Максименко під керівництвом скульптора, ветерана Другої світової війни Михайла Овсянкіна

Як повідомляв Харків Times, вчора, 23 березня, російська ракета влучила в одне з поховань на території Меморіалу жертв тоталітаризму в Лісопарку на околиці Харкова. Також ракета пошкодила таблички із іменами розстріляних на цій території. Нащадки сталінських чекістів добивають свої жертви навіть у могилах.