У Чугуївському районі через російський обстріл горіли будинки, магазин та кафе

Ілюстративне фото: ДСНС у Харківській області

За добу з 22 по 23 травня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС загасили дві пожежі, спричинені російськими обстрілами. Горіли приватні будинки, господарчі споруди, магазин та кафе.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДСНС області.

Пожежі сталися у Київському районі Харкова і більш масштабна, на площі 400 кв.м. у Чугуївському районі області. По одному з населених пунктів цього району рашисти нанесли удар о 01:55 23 травня.

“Там зайнялись відразу 4 приватних оселі, 2 господарчі споруди, магазин та кафе на загальній площі біля 400 кв.м. З цією пожежею боролись рятувальники 50-ї ДРПЧ та змогли повністю подолати її о 04:50.”, – розповіли у ДСНС.

У Київському районі Харкова, по якому рашисти ударили о 12:40 22 травня, уламок ворожого снаряду потрапив до приватного будинку. В результаті загорілись домашні речі. Рятувальники оперативно ліквідували дане загоряння на площі біля 1,5 кв.м., не попустивши його поширення.

Загалом за добу рятувальники здійснили 19 оперативних виїздів, з яких:

на ліквідацію пожеж — 10, у т.ч. пожеж спричинених обстрілами — 2, пожеж, що сталися з інших причин — 8;

1 раз рятувальники викликались для проведення аварійно-рятувальних робіт;

6 — для надання допомоги населенню та співробітникам поліції;

2 — інші виїзди.

Серед інших виїздів рятувальники виїздили до все того ж Київського району Харкова, котрий був обстріляних о пів на першу дня. На щастя пожеж там не сталося, але постраждали приватні оселі та православний Храм, в якому ДСНСники проводили роботи з демонтажу віконних рам та скла.

Як повідомляв Харків Times, 22 травня окупанти обстріляли Північну Салтівку та Малу Данилівку.