У Харкові скинули з п’єдесталу Олександра Невського

Фото: Суспільне

Вранці сьогодні, 19 травня, у Харкові, на розі Салтівського шосе та вулиці Академіка Павлова, нарешті скинули з п’єдесталу пам’ятник горезвісному російському князю-зраднику та монголо-татарському запроданцю Олександру Невському.

Про це Харків Times довідався з повідомлення Суспільного.

Пам’ятник стояв навпроти храму, присвяченого цьому сумнівному персонажу, якого російська православна церква вважає святим.

Постать Олександра Невського є у великій мірі витвором російської пропаганди. Російські пропагандисти та пропагандисти церковні возвеличують постать Олександра Невського як «борця з католицизмом та західним впливом», замовчуючи при цьому, що свій «ярлик на княжіння» цей російський правитель отримав від Золотої Орди. Та й про те, як він за допомогою татаро-монголів одержав перемогу над власним братом, виборюючи право бути володимирським князем, у росії воліють не згадувати. Сумнівними є також і «великі перемоги» цього «славетного полководця» над західними сусідами – зіткнення на Неві та на Чудському озері дійсно були, але їх масштаби сильно перебільшувалися російською пропагандою.

Повалили пам’ятник, як це вже стало звичним у Харкові, люди у військовій формі.

Як повідомляв Харків Times, вранці 17 квітня з проспекту Петра Григоренка нарешті зник бюст радянського маршала Георгія Жукова. Його також скинули з п’єдесталу та вивезли на сміттєзвалище наші захисники з Тероборони.