Енергетики розповіли, коли відновлять електропостачання на Північній Салтівці

Фото: Харківобленерго

Фахівці АТ “Харківобленерго” відновлюють працездатність підстанції “Московська”, яка забезпечує електропостачання Салтівки – одного з найбільш постраждалих внаслідок обстрілів районів міста.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі  підприємства.

​До ремонтних робіт енергетики приступили одразу, як тільки українські військові відтіснили ворога, і той припинив щоденні артилерійські та ракетні обстріли навколишніх місць. Щоб з’ясувати масштаби завданих російськими обстрілами руйнувань, фахівці обстежили енергетичну інфраструктуру та прилеглі території. Виявилося, що ​уламки від вибухів розбили ошиновку, трансформатори току і напруги, обладнання релейного захисту, розмикачі та радіатори охолодження силових трансформаторів. Енергетики кажуть, що ще декілька метрів, і снаряди влучили б в саме серце підстанції — силові трансформатори.

За словами фахівців, всі виявлені пошкодження серйозні, але не критичні. На ремонт обладнання підстанції знадобиться декілька днів.

Після закінчення відновлювальних робіт ПС “Московська” заживить багатостраждальну північну частину Салтівського житлового масиву, а також підвищить надійність електропостачання метрополітену, міського електротранспорту, а також торговельних комплексів біля метро “Героїв праці”: “Дафі”, “Караван” та “Епіцентр”.

Як повідомляв Харків Times, ремонтні бригади КП «Харківводоканал» розпочали ремонтні роботи на пошкоджених ділянках трубопроводів у Салтівському житловому масиві.