Російський танк розстріляв цивільних підчас окупації села Степанки під Харковом (фото)

Фото: Сергій Бобок / Харків Times

Під час окупації російськими військами села Степанки під Харковом, 27 березня, російський танк розстріляв цивільних людей. Четверо з них загинули.

Про це повідомив кореспондент Харків Times.

За словами свідка, опитаного правоохоронцями, вранці того дня шестеро людей, які мешкали в будинку, пили чай у дворі, коли до будинку під’їхав російський танк. Побачивши, що танк розвертає зброю в їхній бік, люди кинулися в будинок, щоб врятуватись там. Танк вистрілив осколковим снарядом. Троє чоловіків загинули на місці, 31-річна жінка була поранена та померла від поранення пізніше, оскільки окупанти не дозволили вивезти її та не надали їй медичної допомоги. Тіло одного вбитого забрали рідні, тіла двох чоловіків і жінки свідок поховав пізніше на подвір’ї будинку – він вижив під час трагедії.

За повідомленням прес-служби Національної поліції 11 травня 2022 року керівництво Харківської окружної прокуратури Харківської області спільно зі слідчо-оперативною групою відділу поліції №1 Харківського районного управління поліції №2 і Слідчого управління ГУНП в Харківській області здійснили виїзд до вказаного населеного пункту з метою проведення першочергових слідчих дій за фактом умисних вбивств цивільних осіб. Тіла вбитих було ексгумовано та направлено для проведення судово-медичної експертизи.

Прес-служба прокуратури області повідомила, що за даними фактами розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).