Громадський транспорт у Харкові почне курсувати з понеділка й поки що буде безплатним

Фото: gortransport.kharkov.ua

З понеділка, 16 травня, у Харкове почне курсувати наземний громадський транспорт. Поки що планується запустити чотири трамвайних, вісім тролейбусних та 25 автобусних маршрутів.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради із посиланням на мера міста Ігоря Терехова.

За його словами, таке рішення було ухвалене, «оскільки ворожа армія була відкинута від міста, і вже п’ять днів харків’яни живуть без обстрілів».

«Це дозволить перезапустити економіку Харкова, дасть містянам можливість діставатися до роботи, доїжджати до магазинів, пересуватися містом», – зазначив Терехов.

Проїзд у міському транспорті перші два тижня зроблять безплатним. Влада вважає, що після цього економіка буде перезапущена настільки, щоб харків’яни мали змогу оплачувати проїзд. Подивимось, чи справдяться такі оптимістичні прогнози.

Наразі міські служби зайняті відновленням електроліній трамвая та тролейбуса. Оскільки російські обстріли знищили у Харкові понад половину трамваїв та 35 км ліній електропередачі, транспорт тимчасово працюватиме в усіченому режимі. Спочатку в місті запустять чотири трамвайні та вісім тролейбусних маршрутів. Згодом цю кількість збільшать, оскільки паралельно відновлюватимуть електролінії та тягові підстанції. Крім того, у Харкові запустять 25 автобусних маршрутів.

«Розробляючи ці маршрути, ми намагалися зробити так, щоб із будь-якої точки міста харків’яни могли дістатися туди, куди їм потрібно. У суботу на сайті міської ради буде опубліковано схему роботи наземного транспорту. Також для зручності харків’ян інтервал руху транспорту буде вивішений на зупинках», – наголосив мер.

У зв’язку з дією комендантської години трамваї, тролейбуси та автобуси курсуватимуть з 7:00 до 19:00.

Як повідомляв Харків Times, раніше міськрада повідомляла, що орієнтовно, після 16 травня у Харкові почне частково працювати наземний міський транспорт. Спочатку на маршрути планували вивести муніципальні автобуси та тролейбуси.