За добу харківські рятувальники загасили дев’ять пожеж, спричинених ворожими обстрілами

Фото: ДСНС у Харківській області

За добу з 8 по 9 травня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС загасили дев’ять пожеж, спричинених ворожими обстрілами. Палали житлові та приватні будинки, гараж та 10 тон сіна.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні ДСНС області.

Найбільше досталося Богодухівському району області – тут через ворожі обстріли виникло чотири загоряння. Також пожежі сталися в Ізюмському (2), Харківському (2) та Чугуївському (1) районах області.

8 травня о 19:50 в с. Коробочкине Чугуївського району сталася пожежа, де ворожий снаряд влучив у приватне домоволодіння. Горів гараж на площі 10 кв.м та солома 10 тон. Внаслідок вибуху постраждав чоловік 1939 року народження. Уламок скла влучив йому у праву ногу. Поранений відмовився від госпіталізації.

Рятувальники загасили цю пожежу о 20:35.

Загалом за добу рятувальники здійснили 23 оперативних виїзди, з яких:

  • на ліквідацію пожеж — 19, у т.ч. пожеж спричинених обстрілами — 9, пожеж, що сталися з інших причин, — 10;
  • 2 рази для проведення аварійно-рятувальних робіт;
  • 4 — для надання допомоги населенню.

Також протягом доби проводились аварійно-рятувальні роботи та розбирання завалів у зруйнованих будівлях Новобаварського району міста та Харківського району області.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби здійснено 38 залучень для знешкодження ворожих боєприпасів, ліквідовано 73 вибухонебезпечних предмета.

Як повідомляв Харків Times, за добу з 7 по 8 травня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС загасили три пожежі, спричинені ворожими обстрілами. Горіли двоповерховий та приватний будинки, а також  хвойний ліс.