Харків’ян просять не відвідувати Меморіал Слави

Фото: redpost.com.ua

Влада Харкова звернулася до харків’ян з проханням не відвідувати Меморіал Слави у Лісопарку в річницю Перемоги у Другій світовій війні.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради із посиланням на мера міста Ігоря Терехова.

«Я прошу вас не ходити на Меморіал. Наш ворог підступний і цинічний, і від нього можна очікувати особливої жорстокості та лютих обстрілів саме в цей святий для всіх нас день. Згадаймо своїх родичів, що боролися з фашизмом, удома, не збираючись на вулицях. А квіти їм ми принесемо вже у день нашої Перемоги!» – сказав Терехов.

Він також розповів, що цього року, як і завжди в минулому, Меморіал прибрали напередодні Дня Перемоги, впорядкували могили невідомих солдатів і пам’ятники, а також висадили квіти. Піротехнічні підрозділи ДСНС перевірили Меморіал на предмет снарядів, що не розірвалися.

«Але ті рани, які своїм обстрілом завдали йому російські горе-вояки, ми не чіпали, не ремонтували. Вважаю, що пошкодження від російських «градів» мають залишитися там – як символ уже нашої боротьби із сучасним нацизмом», – заявив мер Харкова.

Як повідомляв Харків Times, 24 березня російські загарбники обстріляли Меморіал Слави, присвячений радянським воїнам та громадянам, які загинули під час Другої світової війни, у Лісопарку на Білгородському шосе в Харкові.