СБУ за підозрою у співпраці з окупантами затримала харків’янина та росіянина

Фото: СБУ у Харківській області

У Харківській області СБУ перевіряє можливу причетність до співпраці зі російськими спецслужбами двох чоловіків – 43-річного місцевого мешканця та 27-річного громадянина рф. Обидва зберігали вдома зброю, і до нападу рф на Україну регулярно їздили до Бєлгорода.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби СБУ у Харківській області.

До країни-агресора вони їздили по декілька разів на місяць нібито з підприємницькою метою. За місцем проживання чоловіки зберігали зброю та боєприпаси.

Під час обшуків представники української спецслужби вилучили:

  • три автомати Калашникова;
  • пістолет Макарова;
  • помпову рушницю;
  • 24 бойові гранати Ф-1 та РГД-5;
  • близько півтисячі набоїв до автомату Калашникова та інших видів вогнепальної зброї.

Розпочато розлідування за фактом незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами ( ч.1 ст.263 КК). Чоловіків затримано. Вирішується питання щодо повідомлення кожному з них про підозру у вчиненні злочину.

Проводяться подальші слідчі дії, зокрема, перевіряється, можлива причетність затриманих до співпраці зі спецслужбами країни-агресора та можливість надання ними допомоги окупаційним військам.

Як повідомляв  Харків Times, у Харкові затримали 61-річного покидька, який «разом з іншими працівниками підприємств військово-промислового комплексу України» організував викрадення військової техніки з оборонних підприємств.