Полковник Зугравий отримав “Золоту Зірку” за створення ефективного опору у Харкові та області

Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський нагородив учасника оборони Харківської області полковника Олександра Зугравого.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Офісу глави держаив.

Згідно з повідомленням полковник Олександр Зугравий відзначився тим, що до війни сформував територіальну оборону в п’яти східних областях України.

“З початком агресії РФ створив дієву систему розвідки й руху опору в Харкові та області. Завдяки вмілим діям офіцера було зупинено ворога в районі міста Куп’янська.”, – йдеться в повідомленні.

Церемонія нагородження відбулася 29 квітня у в Білому залі Героїв України в Маріїнському палаці.

Під час вечерірнього звернення 29 квітня Володимир Зеленський розповів, що нагородив орденом “Золота Зірка” 12 українських військових. Серед нагороджених- полковник Олександр Зугравий. Крім того трьох військовослужбовців президент нагородив посмертно. Нагороди отримали рідні сержанта Володимира Балюка, майстер-сержанта Олександра Цюпака та майора Павла Сбитова.

Олександр Зугравий воює проти російських окупантів з 2014 року. У складі окремої повітряно-десантної Січеславської бригади брав участь у боях за Савур-Могилу, Шахтарськ, Дебальцеве. За інформацією АрміяInform, у січні 2022 року займва посаду ТВО начальника Регіонального управління Сил територіальної оборони «Схід».

Нагороджений орденом Богдана Хмельницького III та ІІ ступеня.

4 квітня 2022 року Володимир Зеленський присвоїв звання “Герой України” Олександру Зугравому “за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі”.

Як повідомляв Харків Times, Президент України Володимир Зеленський відзначив державними нагородами міського голову Ізюма Валерія Марченка та міського голову Чугуєва Галину Мінаєву.