Поліція затримала під Харковом російську інформаторку

Співробітники управління карного розшуку ГУ Нацполіції Харківської області викрили58-річну мешканку селища Васіщеве у співпраці з окупантами.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

«Попередньо встановлено, що підозрювана через свій мобільний телефон у період з 26 по 27 квітня надавала своєму братові, який перебуває на непідконтрольній території та співпрацює з рф, координати розташування військової техніки ЗСУ та інформацію щодо її переміщення», – йдеться у повідомленні.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану). Тітонька може провести за ґратами до 12 років.

Наразі підозрювану затримали й передали співробітникам СБУ.

Як повідомляв Харків Times, правоохоронці затримали 46-річного мешканця Харківської області, який відкрито підтримував владу рф та дії окупаційної армії в Україні.