Борова під окупацією: ані лікарів, ані ліків

Фото: Борівська селищна рада

У Борівській громаді, що знаходиться під окупацією російськими військами, великі проблеми з медичною допомогою. Практично відсутня первинна ланка медицини:

більшість лікарів виїхали, в сільських амбулаторіях та фельдшерсько-акушерських пунктах немає ліків.

Про це Харків Times повідомили з Борівської селищної ради.

«Борівська центральна лікарня працює. Лікарі та медичний персонал вторинної ланки медицини продовжують надавати послуги людям в умовах воєнного стану та окупації, приймають пацієнтів, надають їм допомогу», – йдеться у повідомленні.

Але, приміром, у селі Ізюмське внаслідок воєнних дій медична амбулаторія повністю зруйнована.

З важким відчуттям підходять до завершення навчального року й борівські освітяни.

«Для всіх випускників 9-х та 11-х класів шкіл Борівської громади були замовлені документи про закінчення навчання. Але чи зможуть наші діти отримати їх вчасно у зв’язку з окупацією, ніхто точно зараз сказати не може», – повідомляє селищна рада.

Учням, які виїхали, рекомендують продовжувати навчання в інших навчальних закладах України й замовити документи про отримання середньої освіти там. У випадку дублювання зайвий документ буде потім анульовано.

Детальне роз’яснення щодо особливостей закінчення 2021-2022 навчального року, оформлення випускних документів та проходження тестів обіцяють надати згодом.

Як повідомляв Харків Times, від 16 квітня Борівська громада Харківської області перебуває під російською окупацією. У громаді бракує електроенергії, дедалі більше зникає зв’язок, немає газу та води. Зруйновані або пошкоджені об’єкти інфраструктури та школи.