Минулої доби пожежі через російські обстріли сталися у двох районах Харкова та одному районі області.

Ілюстративне фото: ДСНС

За добу з 26 по 27 квітня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС 14 разів гасили пожежі, спричинені обстрілами російських загарбників. П’ять таких пожеж сталися у Київському районі Харкова, чотири – у Московському і ще п’ять – у Харківському районі області.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні ДСНС області.

Горіли, як зазвичай, багатоповерхові та приватні житлові будинки, гаражі, автівки – жодного «військового об’єкту».

Так, вдень 26 квітня 24 рятувальники та чотири одиниці техніки більше часу гасили пожежу на площі 300 кв. метрів, що сталася внаслідок влучання ворожого снаряду в приватний житловий будинок. Також загорілися дві припарковані поруч автівки.

Вночі сьогодні, 27 квітня, снаряд влучив у дев’яти поверховий житловий будинок. Зруйновані були квартири н7а третьому та четвертому поверхах, які також загорілися. Пожежу на площі 50 кв. метрів 18 рятувальників гасили більше години. Попередньо відомо, що жертв та постраждалих, на щастя, немає.

«Завдяки оперативному реагуванню підрозділів ДСНС дані пожежі не набрали великих розмірів», – йдеться у повідомленні.

Протягом доби рятувальники також проводили аварійно-рятувальні роботи та розбирання завалів у зруйнованих будівлях Київського та Слобідського районів Харкова. Піротехнічні підрозділі ДСНС за добу здійснили 58 виїздів на знешкодження боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів.

Як повідомляв Харків Times, протягом доби 26-27 квітня російські міни та снаряди влучали в будівлі Салтівки, Північної Салтівки, Олексіївки. Тривали обстріли у Золочеві, Дергачах, Чугуєві. Загалом у Харкові та області 15 поранених, троє загиблих.