На Великдень росіяни в Харківській області вбивали людей та руйнували будинки

Ілюстративне фото

Під час Великодніх свят російські загарбники цинічно обстрілювали населені пункти Харківської області. На Харківщині гинули та зазнавали поранень мирні люди, були зруйновані будинки наших співгромадян. Слідчі СВ Управління СБУ області за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури розслідують кожен такий факт порушення законів та звичаїв війни.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Два досудових розслідування за ч. 1, 2 ст. 438 УК розпочато за фактами артилерійських обстрілів 24 квітня близько 12:00 міста Чугуїв та сусіднього селища Малинівка.

Внаслідок цих обстрілів загинув 59-літній мешканець Чугуєва, ще троє біли поранені, серед них – одинадцятирічний хлопчик. Пошкоджено та зруйновано житлові будинки.

У Малинівці поранень зазнали ще двоє людей – чоловік та жінка.

Також у Великодню неділю російська наволоч відкрила вогонь по селам Подолівка та Архангелівка Ізюмського району області. У Подолівці було зруйновано такий «військовий об’єкт», як школа, в Архангелівці – низку житлових будинків.

А у селі Калинове Богодухівського району від артилерійського обстрілу окупантів загинула жінка й також були зруйновані житлові будинки.

Ще російські покидьки обстріляли на Великдень селище Золочів – там мирний мешканець отримав осколкове поранення ноги.

Напередодні ж, 23 квітня, загарбники відкрили вогонь по селу Турове на Золочівщині – була поранена тринадцятирічна дитина.

Як повідомляв Харків Times, у Великодню ніч російські загарбники завдали ударів по Харкову. Постраждали райони Олексіївки, Салтівки та Північної Салтівки. Було поранено трьох людей. Вдень 24 квітня обстріли не припинялися, за відомостями голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, у Харкові також загинула людина.