Минулої доби в Харкові від обстрілів та пожеж найбільше постраждали три райони

Фото: ДСНС

За добу з 23 по 24 квітня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС 18 разів гасили пожежі, спричинені російськими обстрілами. Як завжди, горіли не якісь «військові об’єкти», а багатоповерхові й житлові будинки, магазини, складські будівлі, гаражі й автівки.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні ДСНС області.

Найбільше пожеж прийшлося на Шевченківський та Холодногірський райони Харкова – там іх сталося по п’ять, у Київському трохи менше – чотири та один – у Московському районі. Три пожежі через ворожі обстріли довелося гасити у Дергачах.

О 15:30 рятувальники ліквідували пожежу у складському приміщенні в Холодногірському районі міста, де горіли піддони та утеплювач на площі близько 1000 кв. метрів. У гасінні було задіяно шість одиниць пожежно-рятувальної техніки та 30 чоловік особового складу ДСНС.

Щойно загасили цю пожежу, як надійшов сигнал, що в тому ж районі палає інший склад. Пожежу на площі 900 кв. метрів гасили до 17:10.

Вдень, близько 14:12 до Служби порятунку повідомили, що внаслідок обстрілу загорівся торгівельний центр.

«Горіли дах та частково приміщення на 2-му поверсі. Загальна площа пожежі склала близько 800 кв. м», – розповіли рятувальники.

Локалізувати пожежу вдалося о 15:20, але 35 пожежних та вісім одиниць техніки гасили її до 18:00.

А вже увечері в Київському районі міста довелося боротися з вогнем на даху житлової чотирьохповерхівки. Там горів дах та квартири верхнього поверху на загальній площі близько 1000 кв. метрів. Для того, щоб о 19:50 пожежа була ліквідована знадобилися 60 рятувальників та 11 одиниць пожежно-рятувальної техніки.

Піротехнічні підрозділи ДСНС протягом доби знешкодили 40 ворожих боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів.

Як повідомляв Харків Times, за добу з 22 по 23 квітня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС подолали 23 пожежі, спричинені обстрілами міста й області з боку російських загарбників. Найбільша кількість цих пожеж прийшлася на Київський район міста – сім. У Московському районі їх сталося чотири, в Індустріальному – три. Чотири пожежі приборкували у Харківському районі області, три – в Ізюмському та дві – у Чугуївському районах.