У метро Харкова оркестр зіграв “Мелодію” Мирослава Скорика

Фото: city.kharkov.ua

На станції метро «Олексіївська» для містян, що ховаються в підземці від російських обстрілів, виступила концертна бригада Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М.В. Лисенка.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

Музиканти, зокрема, виконали композицію «Мелодія» Мирослава Скорика. Ця композиція має виражений ліричний характер, та вважається взірцем гармонії музикального твору. Цю музику неможливо слухати без сліз – вона водночас сумна і прекрасна, як життя.

Також у виконанні Володимира Козлова, заслуженого артиста України, соліста ХНАТОБ ім. Лисенка, прозвучали українські народні пісні. Вони донесли до кожного присутнього пам’ять поколінь, надію, силу нашого духу.

“У невеликому концерті музиканти змогли втілити душу Харкова, його стійкість і мужність, його прихильність високим критеріям культури у часи миру та війни”, – зазначили у Департаменті культури.

Як повідомляв Харків Times26 березня, на платформі однієї зі станцій Харківського метрополітену пройшло відкриття музичного фестивалю «KharkivMusicFest-2022». Для харків’ян струнний квінтет зіграв твори Баха, Шуберта, Дворжака, Скорика, а також українські народні пісні, опрацьовані та написані молодим харківським композитором та диригентом Володимиром Богатирьовим.

16 березня український співак, лідер гурту “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук влаштував імпровізований концерт для харків’ян, що ховаються від російських бомб та снарядів у метро.

Фото: city.kharkov.ua