У Харківській області СБУ викрила склад з викраденим з арсеналів майном на $200 млн

У Харківській області СБУ викрила законспірований склад, де зберігалися викрадені з арсеналів боєприпаси та комплектуючі до військової техніки. Загальна вартість вилученого майна складає $200 млн.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі СБУ.

За інформацією слідства, крадіжки з віськових арсеналів і подальше акумулювання викраденого майна відбувалося з середини 2000-х до 2019 року. Спочатку зловмисники планували переправити майно до рф та ремонтні підприємства оборонного комплексу України, при цьому не сплачуючи податки. І по завершенню угоди отримати надприбутки.  Однак напередодні вторгнення власники складу мали намір піти на співпрацю з окупаційними військами та надати техніку для потреб ворога.

Але наміри зловмисників провалилися. СБУ викрила законспірований склад і передала вилучене майно на потреби ЗСУ.

У ході обшуків СБУ вилучила та передала Міноборони:

  • 60 повнокомплектних танкових двигунів;
  • велику кількість запчастин і комплектуючих до бронетехніки.
  • 26 керованих ракет класу «повітря-повітря».

Частину майна було поміщено у 10 залізничних вагонів для його швидкого переміщення. 26 керованих ракет знаходилися в окремих замаскованих приміщеннях. Такі ракети входяь до штатного озброєння для літаків та гелікоптерів та викрористовується для ураження летальних апаратів.

За попередніми даними, виявлені запчастини та комплектуючі були призначені для підбитої техніки рф, яку ворог збирався ремонтувати на виробничих потужностях міста. Таким чином росія планувала використати Харків як перевалочний пункт для подальшого наступу на територю України. Однак завдяки опору українських захисників Харків виявився не по зубам окупантам.

СБУ встановила причетних до злочину та вживає заходи щодо їх затримання.

Як повідомляв Харків Times, СБУ у Харківській області викрили та припинили роботу чергової ботоферми, що працювала на рф.