За добу окупанти спровокували 12 пожеж – найбільше палало у Московському районі

Фото: ДСНС

За добу з 18 по 19 квітня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС здійснили 12 виїздів на гасіння пожеж спричинених ворожими обстрілами. Найбільше постраждали житлові квартали Московського та Немишлянського районів Харкова.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні ДСНС області.

Так, у Московському районі Харкова рятувальники загасили 5 пожеж, у Немишлянському – 3. По одній пожежі ліквідували у Київському та Шевченківському районах Харкова. Ворог також вдарив і по сільським населеним пунктам. Від обстрілів загорілись по одному приватному будинку в Ізюмському та Харківському районах області.

18 квітня рятувальники визволили з ліфта двох людей. Подія сталась о 20:48 у житловій дев’ятитиповерхівці у Новобаварському районі Харкова. В результаті аварійної зупинки ліфт застряг між першім та другим поверхами. Люди опинились в пастці. На допомогу прийшли рятувальники 9-ї ДПРЧ. Застосувавши спеціальний інструмент, вони допомогли безпечно вибратись чоловікові та жінці з ліфта.

Піротехнічні підрозділи ДСНС протягом доби знешкоджено понад 60 боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів.

Загалом за добу рятувальники здійснили 26 оперативних виїзди, з яких:

  • на ліквідацію пожеж — 15, у т.ч. пожеж спричинених обстрілами — 12, пожеж не пов’язаних обстрілами — 3;
  • 2 рази на розбирання завалів;
  • 5 — на допомогу населенню;
  • 4 — інші виїзди.

Як повідомляв  Харків Times, у Харківській області російські загарбники зруйнували чи пошкодили вже 80 пам’яток архітектури та вісім пам’яток культурної спадщини. Це далеко не остаточні дані, оскільки в частині області проходять бойові дії.