Окупанти вдарили з РСЗВ по Харкову – є загиблі та поранені

Протягом 19 квітня російські окупанти нанесли два удари по Харкову, внаслідок чого загинули, щонайменше троє людей. Нелюди цілеспрямовано б’ють по житловим масивам з далекої відстані.

Про це Харків Times дізнався з виступу голови Харківської обласної адміністрації Олега Синєгубова під час телемарафону.

За його словами, інтенсівність обстрілів посилилася.

“Б’ють з реактивних систем залпового вогню “Град”, “Смерч”, “Ураган”. І відстань, яка є, це від 20 до 35-40 кілометрів”, – розповів Олег Синєгубов.

За інформацією прес-служби Харківської обласної військової адміністрації, сьогодні внаслідок обстрілів загинули троє людей, 21 постраждала.

Внаслідок підступного обстрілу знов постраждали Салтівка, ХТЗ, центр міста. Також зазнали обстрілів Дергачівський та Чугуївський райони.

На думку очільника області, таким чином окупанти намагаються терорізувати мирне населення. Олег Синєгубов звернувся до харків’ян з проханням не виходити на вулицю без нагальної потреби.

“Тому що є занадто висока небезпека потрапити під такі обстріли. Вчора знов прилетіло виключно до житлового району, впало на дитячий майданчик. Є загиблі, є травмовані”, – нагадав Олег Синєгубов.

В області продовжується євакуація з населених пунктів, де можуть розвернутися бойові дії. Так, з Лозівського району вивезли у безпечні місця 50 тися мешканців. Продовжується евакуація з Барвінкового. З Ізюму, на жаль, немає можливості організувати зелені коридори, щоб вивезти людей, або доставити туди гуманітарну допомогу.

Як повідомляв Харків Times 18 квітня 2022 року, близько 10:30 загарбники вдарили по Немишлянському району Харкова, внаслідок обстрілу загинули троє людей.

18 квітня близько 11:50 російські окупанти обстріляли дитячі майданчики біля житлових будинків в Основ’янському районі Харкова. Внаслідок обстрілу загинули чоловік та жінка.

За період з 14 по 17 квітня включно внаслідок рашистських обстрілів в Харкові загинули 18 людей, 106 – поранені.