Маленького Мирона з Харкова російська ракета наздогнала у Львові (відео)

Фото: suspilne.media

Сьогодні вранці російські загарбники завдали ракетного удару по Львову. Загинули семеро людей, 11 отримали поранення. Серед них – трирічний Мирон, який разом із мамою в березні евакуювався з-під харківських обстрілів.

Про це Харків Times стало відомо з допису мера Львова Андрія Садового у Facebook.

«Під час ранкового обстрілу 11 людей отримали поранення. Серед них трирічний Мирон. Разом з мамою приїхав з Харкова, щоб врятуватись від війни. Але російська ракета знайшла їх у Львові. Дитині надали всю необхідну допомогу. Загрози життю немає», – написав Садовий.

Мер Львова наголосив, що це – перша загибель львів’ян від ворожих обстрілів, наймолодшому загиблому було 30 років. Троє людей у важкому стані знаходяться у реанімації.

«Сьогодні в Україні немає безпечних міст», – зазначив львівський мер та закликав громадян бути обережними та спускатися до укриттів, зачувши сирени тривоги.

Як з’ясували кореспонденти Суспільного, Мирон разом із своєю мамою знаходився у будівлі неподалік місця, куди влучила російська ракета. Уламком скла хлопчику поранило ручку.

“В хлопчика є часткова травматична ампутація нігтьової фаланги третього пальчика. В майбутньому будемо старатися через шкірну пластику сформувати частину пальця, якої зараз немає. Але це в перспективі. Поки що будемо доглядати за раною. Він буде мати серію хірургічних втручань, метою яких буде формування відсутньої частини пальчика”, — розповіла ортопед-травматолог з львівської лікарні Галина Гачкевич.

Загалом від російського ракетного удару постраждали переважно досить молоді люди віком 35-45 років.

Як повідомляв Харків Times, зранку 18 квітня російські окупанти знов завдали ударів по Харкову – під ворожий обстріл потрапив район Нових Будинків. За попередньою інформацією, одна людина загинула, шестеро поранені. Ще двоє людей загинули сьогодні внаслідок російського обстрілу в Основ’янському районі Харкова.