Харків’ян попереджають про можливе шахрайство на гуманітарній допомозі

Фото: ДПС у Харківській області

У Харкові почастішали випадки, коли невідомі під виглядом волонтерів, що нібито допомогають з гуманітаркою, намагаються дізнатися у містян їх персональні данні.

Про це Харків Times повідомили у Харківській міській диспетчерській службі.

Згідно з повідомленням, шахраї діють за такою схемо. Телефонують харків’янам, кажуть, що вони волонтери і допомагають диспетчерським службам 1562 і 1535.

Псевдоволонтери пропонують анкети для отримання допомоги від ООН (UNICEF, президента та ін.), і просять, щоб їм надали персональні дані: паспортні дані, ПІБ, ІПН.

Однак міські диспетчерські служби 1562 ті 1535 тільки приймають заявки, вони не здійснюють вихідних дзвінків, ніяких анкет не роздають.

У Харківській міській диспетчерській службі просять всіх містян бути обережними і в жодному разі не повідомляти своїх пероснальних данних невідомо кому.

Як повідомляв Харків Times, під час воєнного стану громадяни України можуть отримати грошову допомогу від держави або міжнародних організацій, зкорема, ООН та UNICEF. Виплати передбачені громадянам, бізнесу та органам місцевого самоврядування. Для кожної групи отримувачів розроблено свій механізм виплати допомоги.