За добу російські обстріли спричинили 27 пожеж у Харкові та області

Фото: ДСНС

За добу з 15 по 16 квітня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС 27 разів гасили пожежі, спричинені російськими обстрілами. Горіли житлові багатоповерхівки, приватні будинки, гаражі та автівки, складські приміщення та торгівельні заклади.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні ДСНС області.

Найбільша кількість пожеж – 10 – сталася в Індустріальному районі Харкова. Також по три пожежі сталися у Московському та Шевченківському, по дві – у Слобідському та Київському та по одній – в Основ’янському та Немишлянському районах міста. В Харківському районі області загасили чотири, а в Ізюмському одну пожежу через ворожі обстріли.

Близько 16:00 через обстріл з боку російських окупантів сталися одразу вісім пожеж в Індустріальному районі – як у житловому секторі, так і в торговельний об’єктах. Для ліквідації цих пожеж було задіяно 10 одиниць техніки та 40 чоловік особового складу ДСНС.

У приватному житловому секторі Шевченківського району Харкова горіли одразу три приватні житлові будинки, а також надвірні забудови та гаражі. Загальна площа пожежі склала близько 1500 кв. метрів. Для ліквідації пожежі було задіяно 8 одиниць техніки та 40 чоловік особового складу ДСНС. На щастя, пожежу вдалося швидко ліквідувати.

Найбільша пожежа сталася вчора у складській будівлі в Харківському районі області. Площа пожежі склала близько 2500 кв. метрів. Ліквідовували її чотири відділення ДСНС.

На щастя останніми днями трохи зменшилася кількість пожеж в екосистемах, спричинених необережним поводженням з вогнем та підпалом. Минулої доби їх сталося лише п’ять. Мабуть, наші співгромадяни нарешті зрозуміли, що у воєнний час такі пожежі прирівнюються до диверсії й тягнуть за собою кримінальну відповідальність.

«Піротехнічні підрозділи ДСНС протягом доби здійснили 72 залучення для розмінування боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів», – повідомили у Службі порятунку.

Як повідомляв Харків Times, вчора, 15 квітня, СБУ розпочала розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни стосовно обстрілу Індустріального району Харкова, внаслідок якого загинули десятеро людей, у тому числі семимісячне немовля.