Окупанти вдарили по житловому району Харкова: загинули сім людей, серед них – немовля

15 квітня внаслідок обстрілу одного з житлових районів Харкова загинули сім людей. Серед загиблих – дитина семи місяців.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

Також внаслідок обстрілу було поранені 34 людини. Усім постраждалим медики надають екстрену допомогу.

Очільник області звернувся з проханням до мешканців Харкова без крайньої необхідності зараз не перебувати на вулицях. Армія окупанта вкрай підступна, вміє воювати тільки з цивільним населнням, підкреслив Олег Синєгубов.

Пізніше стало відомо, що кількість загиблих внаслідок обстрілу житлового району 15 квітня зросла до 8, а поранених до 42. Про це повідомляє Суспільне з посиланням на директора обласного Департаменту охорони здоров’я Максим Хаустов. За його словами, виклик щодо «великої кількості поранених під час обстрілів району ХТЗ» надійшов до Служби екстреної допомоги о 16:16. На місці працювали 29 бригад швидкої допомоги. Серед поранених — 9 дітей та 33 дорослих.

Як повідомляв Харків Times, 14 квітня 2022 року російські окупанти обстріляли евакуаційні автобуси з мирними мешканцями в смт Борова Ізюмського району Харківської області. Внаслідок підступного обстрілу загинуло сім людей.