Минулої доби рятувальники гасили 15 спричинених російськими обстрілами пожеж (фото)

Фото: Сергій Бобок/Харків Times

За добу з 13 по 14 квітня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС 15 разів гасили пожежі, спричинені російськими обстрілами. Палали житлові багатоповерхівки, приватні будинки, гаражі та автівки й складські приміщення.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні ДСНС Харківської області.

Найбільше таких пожеж сталося у Московському районі Харкова – вісім. У Київському районі їх було три, ще по одній – у Немишлянському та Індустріальному районах міста й у Харківському та Ізюмському районах області.

Зокрема, найбільша пожежа виникла о 12:58 у складській будівлі, що у Немишлянському районі Харкова. Площа пожежі склала близько 4 тис. кв. м, до її ліквідації було залучено 12 відділень ДСНС. Пожежу вдалось локалізувати о 15:11 та повністю ліквідувати о 19:15.

Також о 20:53 пожежа сталася у 9-поверховому житловому будинку, що у  Московському району міста Харкова. Площа пожежі склала близько 1000 кв.м., горіло 16 квартир з 6 по 9 поверхи. Для ліквідації пожежі було задіяно 4 одиниці техніки та 20 чоловік особового складу ДСНС.

На розмінування боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів піротехнічні підрозділи ДСНС виїжджали 87 разів.

Крім того, рятувальники за добу двічі гасили пожежі, які виникли з інших причин, тричі розбирали завали, допомогли літній жінці дістатися з дев’ятого поверху до автівки «швидкої», яка забрала її до лікарні.

Як повідомляв Харків Times, вдень 13 квітня російські загарбники вдарили по житловим будинкам у Немишлянському районі Харкова. Внаслідок ворожого обстрілу загинули троє людей.