ТЦ «Барабашово» заявив про відновлення роботи

Фото: ДСНС у Харківській області

Торгівельний центр «Барабашово» заявив про «часткове відновлення роботи» від сьогодні, 12 квітня.

Про це Харків Times довідався з повідомлення на сторінці ТЦ у Facebook.

«Торговельний центр “Барабашово” уже з сьогоднішнього дня частково відновлює свою роботу», – йдеться у повідомленні.

У Центрі заявляють, що це «виважене рішення керівництва ТЦ “Барабашово” та його підприємців» є відповіддю на заклики Президента та Кабміну України до бізнесу про поновлення роботи й підтримку економіки країни, збереження робочих місць, сплату податків тощо. Також таке рішення викликане «турботою про харків’ян, які зараз мають дуже обмежені можливості щодо придбання багатьох необхідних товарів».

На «Барабашово» запевняють, що відповідально ставляться до безпеки людей та вживають «всіх необхідних заходів для того, щоб суворо дотримувались усі вимоги воєнного стану та була забезпечена можливість негайної евакуації наших відвідувачів до сховищ у разі виникнення небезпеки».

Як розповів Суспільному речник торгівельного центру “Барабашово” Сергій Зайцев, наразі невідомо, скільки підприємців готові вийти на роботу. Тим більше, що не менше 7 гектарів території ринку постраждали внаслідок російських обстрілів та пожеж, які виникали через них. ТЦ шукає можливості перевести на інші місця підприємців, які свої робочі місця втратили. Попередньо вважається, що відновлять торгівлю одягом, білизною, побутовими речами, посудом, ремонтним обладнанням тощо.

Невирішеним виглядає питання того, як, власне, добиратимуться до ринку і продавці, й покупці, адже в місті не працює громадський транспорт. Керівництво заявляє, що на фінансове становище ринку початок торгівлі зараз «істотно не вплине», але наполягає на «психологічному моменті»: мовляв, торгівельний центр «має показати Харкову, що тут робота відновлюється попри обстріли» і, якщо люди повертатимуться, це покаже, «що економіка не вмерла». При цьому останніми днями і згідно зі спостереженнями, й за словами мера міста Ігоря Терехова, обстріли Харкова з боку російських загарбників значно посилилися. Майже кожного дня гинуть люди. Тож початок роботи ТЦ «Барабашово» за таких умов виглядає дещо не до кінця продуманим.

Як повідомляв Харків Times, 17 березня російські окупанти двічі обстріляли найбільший торговий центр Харкова “Барабашово”. Першими пострілами загарбники спровокували масштабну пожежу на ринку. Внаслідок другого обстрілу було поранено двох рятувальників, які гасили пожежу. Один з них пізніше помер.

25 березня російські окупанти знов нанесли удар по по найбільшому торговому центру Харкова “Барабашово”. Внаслідок обстрілу зайнялося близько двох десятків торгових об’єктів.