Російські загарбники використовують «міни відкладеної дії» – Синєгубов (фото)

Фото: Олег Синєгубов/Telegram

За минулу добу в Харківській області від російських обстрілів загинули 11 людей, серед них – семирічна дитина. Поранено 14 мешканців Харківщини, за їх життя борються лікарі.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської обласної військової адміністрації із посиланням на голову ХОВА Олега Синєгубова.

Він повідомив, що минулої доби російські війська нанесли близько 66 ударів із артилерії, мінометів та РСЗВ. У Харкові постраждали райони Салтівки, П’ятихаток, Холодної гори. В області – Пісочин, Золочів, Дергачі та тимчасово окупована Балаклея.

По області спостерігають активність ворожих літальних апаратів для розвідки. За добу ЗСУ знищили ворожий «Орлан».

Також фіксують активне використання окупантами мін відкладеної дії. Їх виявляють на подвір’ях житлових будинків та на вулицях в Індустріальному, Київському, Немишлянському та інших районах міста. Це боєприпаси з пластиковим корпусом, невеликого розміру, вагою близько 1,5 кг.

«Міни не спрацьовують одразу – лише тоді, коли їх зачепить людина чи спрацює інший фактор руху. Тому ще більш небезпечні. Просимо громадян бути вкрай обережними, не підходити до об’єктів, триматися подалі та за можливості сховатися в укриття. Не намагайтеся самотужки ліквідувати вибухові предмети, одразу телефонуйте 101», – підкреслив голова ХОВА.

Найкритичнішою точкою залишається Ізюмський напрямок. Там ведуться активні бойові дії, ворог несе значні втрати.

Триває евакуація із Лозової та Барвінкового. З Лозової виїхало вже близько 30 тисяч людей, залишається ще стільки ж.

«Гуманітарні коридори ворог нам не дозволяє проводити. Ми робимо все можливе, самостійно довозимо до найближчих населених пунктів, після того з допомогою волонтерів чи органів місцевого самоврядування веземо далі. Складна ситуація по Вовчанському напрямку, по Куп’янському. Це ті території, які зараз знаходяться тимчасово під окупантами. І, звичайно, Липецький і Циркунівський напрямки. Уже сьогодні плануємо завезти гуманітарний вантаж до Вільхівки, яку повністю звільнили та “зачистили” від окупантів наші військові», – зазначив Синєгубов.

Як повідомляв Харків Times, вчора під час вечірнього телеефіру голова ХОВА заявив, що наразі підстав для масової евакуації Харкова немає. ЗСУ міцно тримають оборону та повністю володіють ситуацією.

Сьогодні, 11 квітня, в районі ХТЗ піротехнічні підрозділи ДСНС проводять роботи з розмінування дистанційно розкиданих російськими загарбниками протитанкових мін. Мешканців Індустріального району просять не виходити з домівок та не підходити до вікон.