Обіцяв вивезти з Маріуполя та Харкова та кидав на гроші – правоохоронці затримали негідника

У Харкові затримали 22-річного місцевого мешканця, який обіцяв евакуювати людей у безпечні міста, але, отримавши передплату, зникав.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, в період з 24 лютого по 10 квітня 2022 року чоловік знаходив у месенджерах оголошення від громадян, які шукали перевізників.

“Представившись волонтером, він пропонував допомогу в перевезенні людей, у тому числі з тимчасово окупованих територій, за грошову винагороду нібито на паливо. За свої послуги «волонтер» прохав перевести передоплату йому на банківську карту, після чого переставав виходити на зв’язок.”, – розповіли в прокуратурі.

За інформацією начальника Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергія Болвінова, серед потерпілих – мешканці Маріуполя та Харкова. Станом на 10 квітня слідство довело 10 епізодів злочинної діяльності покидька.

Розмір завданої матеріальної шкоди складає понад 230 тис. грн.

За процесуального керівництва Немишлянської окружної прокуратури м. Харкова чоловіку повідомлено про підозру за фактом шахрайства (ч. 3 ст. 190 КК України).

10 квітня псевдоволонтера затримано в порядку ст. 208 КПК України. В порядку ст. 615 КПК України до нього застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові співробітники СБУ викрили 47-річного місцевого мешканця, який в соцмережі оголосив збір коштів на потреби ЗСУ та привласнив їх.