Місцева влада знаходиться у Харкові, евакуація мешканців не планується – Синєгубов

Фото: Сергій Бобок / Харків Times

ЗСУ міцно тримають оборону Харкова, станом на 6 квтіня і централізована евакуація з міста не планується. Виїхати у безпечні місця рекомендують мешканцям Лозвовї та Барвінкового.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Харківської обласної війської адміністрації Олега Синєгубова.

“Воєнні дії тривають вже 42 день. Ми всі розуміємо: ворог плани щодо Харкова не міняв. Але ми впевнені у наших Збройних Силах України, у міцності нашої оборони.”, – зазначив очліьник області.

Він пдікреслив, що загроза обстрілів житлових районів Харкова залишається. Велика частина жителів ще в перші тижні активних бойових дій виїхали за межі міста та області.

“На сьогодні централізованих евакуаційних заходів саме у Харкові ми не проводимо”, – підкреслив Олег Синєгубов.

Він запевнив, якщо ситуація зміняться, буде обво’язково повідомлено. Централізовані евакуаційні заходи проводяться за погодженням зі Збройними силами України. І військові наполягають, щоб мешканці населених пунктів Ізюмського напрямку, зокрема, Лозової та Барвінкового, виіхали в безпечні місця.

“Для того, щоби унеможливити, та за можливості скоротити жертви серед мирного населення у випадку перенесення театру бойових дій саме на території цих населенних пунктів”, – розповів Олег Синєгубов.

Через Барвінкове та Лозову курсують потяги, мешканцям необхідно слідкувати за розкладом, який оголошують органи місцевого самоврядування.

У місті Харкові працюють всі органи влади- місцевої і обласної.

“По місту Харкову я хочу запевнити, що всі наші служби ДСНС, Нацполіція працюють у штатному режимі. Всі знаходимось на місті. Обласна військова адміністрація також знаходиться на місті. Мерія у повному складі також знаходиться на місті і забезпечує функціонування критичної інфраструктури. Повірте, ми наближаємо нашими діями щодня нашу перемогу. Я хотів би повідомити вам ще більше гарних новин з нашого фронту, успіхів наших Збройних сил на Харківщині. Однак поки що цього з об’єктивних причин зробити не можу. Тримаємося і зберігаємо спокій “, – закликав Олег Синєгубов.

Як повідомляв Харків Times, у ніч з 5 на 6 квітня російські окупанти нанесли близько 27 ударів із різних видів зброї по житлових кварталах Харкова. На Ізюмському напрямку точаться запеклі бої, ворог зазнає великих втрат.