ЗСУ тримають оборону Харкова, під Ізюмом завдають ворогу великі втрати – Синєгубов

У ніч з 5 на 6 квітня російські окупанти нанесли близько 27 ударів із різних видів зброї по житлових кварталах Харкова. Знову постраждали мешканці ХТЗ, Північної Салтівки, П’ятихаток, Малої Рогані, Дергачів.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови Харківської обласної війської адміністрації Олега Синєгубова.

За його словами, ворог хоче нас деморалізувати та продовжує наносити хаотичні удари по цивільній інфраструктурі. Однак ЗСУ тримають позиції.

В області “гарячою точкою”, як і раніше залишається місто Ізюм. На сьогодні там ведуться активні бої, росіяни намагаються прориватися, але їм це не вдається, натомість зазнають великих втрат.

“Було знищено ворожий вертоліт К-52, також було знищено колону ворожої техніки, танків, які намагалися прорватися в напрямку населнного пункту Барвінкове. Але це їм не вдалося. Ворог поніс великих втрат в техніці і в особовому складі”, – розповів очільник області.

Він просить мешканців Ізюмського району евакуюватися у безпечені місця.

Мешканцям Харкова радить не нехтувати сигналами повітряної тривоги. Почувши сирену, відразу направлятися в укриття.

“Є ще досить висока ймовірність обстрілів, в тому числі, через авіацію. Тем не менше наші Збройні сили тримають свої позиції, тримають оборону Харкова. І ми не поступимося своєю земдлею. Ми наближаємо разом з вами нашу перемогу щодня. Я переконаний, що вона вже близько”, – впевнений очільник області.

Мешканцям області слід не чіпати снаряди, які не розірвалися. Не намагайтеся їх переносити, ліквідовувати самотужки і т.д. Як тільки ви побачили боєприпас – телефонуйте 101, попросив Олег Синєгубов.

Як повідомляв Харків Times, протягом доби 4 квітня рашистські загарбники нанесли по Харківській області 54 удари різних видів зброї дальньої дії: артилерійські удари, мінометні й танкові обстріли, обстріли з РСЗВ.

5 квітня у Харківській області протитанковий підрозділ 95 окремої десантно-штурмової бригади Збройних Сил України знищив розвідувально-ударний вертоліт зс рф Ка-52 “Алігатор”.