Двох окупантів, що обстріляли з “Градів” Козачу Лопань, взяли під варту

Слідчі СБУ повідомили про підозру двом російським окупантам, які обстрілювали з БМ-21 «Град» населенні пункти Харківської області. Їм інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни).

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За данними слідства, що 24 лютого 2022 року двоє російських військовослужбовців, один з яких був водієм-заряджаючим, а інший навідником БМ-21 «Град», здійснили артилерійські обстріли Харківщини з території Бєлгородської області РФ.

Виконуючи злочинний наказ, військовослужбовці ЗС РФ зруйнували об’єкти критичної інфраструктури та житлові будинки у селищі Козача Лопань Харківського району.

Після цього військовослужбовці ЗС РФ перетнули кордон України та продовжили обстріли Харківської області.

Після розгромлення російської військової колони Збройними Силами України двоє окупантів були взяті у полон на території Харківської області.

У порядку ст. 615 КПК України підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

На теперішній час Харківською обласною прокуратурою вживаються заходи по встановленню всіх військовослужбовців ЗС РФ, винних у вчиненні воєнних злочинів.

Як повідомляв Харків Times, бійці ССО затримали Євгенія Брюханова, який одним із перших почав допомагати російським окупантам в Ізюмі.