Рашисти збираються перекинути на Харківський напрямок катів з Бучі

Фото: НГУ

Головне управління розвідки Міноборони України сповіщає, що 64-та мотострілецька бригада 35-тої загальновійськової армії РФ, військовослужбовці якої чинили масові вбивства та катування мирного населення в Бучі, буде повернута на територію України. Російське командування не проводитиме ротацію особового складу в цьому підрозділі та знову кидає його на передову, орієнтовно – на Харківський напрямок.

Про це Харків Times довідався з повідомлення ГУР МО у Telegram.

Виведена з України бригада отримала лише два дні на відновлення та відпочинок. Зазвичай, російські підрозділи що покидають зону бойових дій отримують набагато більше часу.

«Подібний графік вказує на те, що на 64-ту бригаду очікують «спеціальні завдання». Перше з них: залякування жителів населених пунктів України. Ті, хто чинив злочини геноциду в Бучі можуть повторити це знову в інших містах», – вважає українська розвідка.

До того ж, схоже, росія таким чином намагається позбутись учасників та свідків чинимих нею злочинів, кинувши цих покидьків в одну з найгарячіших точок війни. За даними розвідки, «особовий склад підрозділу, усвідомлюючи резонанс подій в Бучі та відповідальність за скоєні злочини, масово опирається поверненню в Україну». Рашистське командування при цьому «ігнорує ці настрої та погрожує трибуналом в разі відмови продовжувати участь у бойових діях. Рапорти на звільнення не приймаються до розгляду».

Ну що ж, як написав український журналіст Кирило Сазонов, якому, до речі, вдалося вирватися із захопленої Бучі ще до її звільнення, це «прекрасна новина, просто дивовижна».

«Їх не доведеться потім відловлювати по всій московії, ось вони. Тут. На утилізацію прибувають повним составом. Наша розвідка припускає, що під Харків. Я спершу подумав, що це наші просто дали якомусь російському генералу великий хабар за такий подарунок. А зараз сумніваюся. Ці росіяни з 64-ої бригади після Бучі та своїм якось не дуже потрібні живими. Їхнє командування тільки радісно буде, якщо не залишиться свідків. Неймовірно, ось так співпали інтереси у нас із росіянами», – написав Сазонов у Facebook.

Хлопці під Харковом цілком готові «палко зустріти» й поховати в українському черноземі цих «доблесних вояків».

Як повідомляв Харків Times, пілот збитого 3 квітня під Ізюмом новітнього російського винищувача Су-35С сергій єрмалов спромігся втекти від місця паддіння літака більше ніж на 10 км. Але воїни ВСУ, Тероборони та Нацгвардії вистежили повітряного терориста й захопили його, поповнивши «лави» майбутніх свідків для міжнародного трибуналу по Україні.