Озброєння партизан і інформаційна підтримка з Бєлгорода – розвідник розповів про оборону Харкова (відео)

У Харкові організаця руху спротиву російським загарбникам розпочалася ще до іхнього вторгнення в Україну. 23 лютого було видано зброю першим партизанам, які захищали Харків від ворога.

Про це Харків Times дізнався з інтерв’ю офіцера спецпідрозділу ГУР МО з позивним «Віто», яке він надав інформаційному агентству АрміяINFORM

«Ми завчасно прибули до Харкова, організували рух спротиву. 23 лютого ми першим нашим партизанам видали зброю. І ці люди зайняли півсферу міста з підрозділами ЗСУ і перші прийняли удар від ворожого наступу», – розповів офіцер.

Він підкреслив, що ще до початку вторгнення рф був приємно здивований, наскільки Харків проукраїнське місто. Війна додатково згуртувала людей. Харків’яни стали справжньою опорою для наших військових. І це – запорука перемоги.

«Ми отримуємо дані від цивільних із російського Бєлгорода й не тільки»

Особливо «Віто» відзначив участь у захисті міста місцевого населення.

«Населення Харківської області – наші очі й вуха. Ба більше: ми отримуємо дані від цивільних людей із російського Бєлгорода й не тільки. Вони дивом виходять на наші «пабліки», скидають інформацію і показують, які ідуть колони в сторону УКраїни, на Козачу Лопань, на інші міста”, – поділився захисник України.

Всю отриману інформацію українська розвідка оцінює та аналізує. До уваги беруться тільки та інформаця, яка надходить з декількох джерел, щоб її можна було порівняти та дпоповнити.

Зроблені висновки доводяться до бойових частин. Або на їх основі складаються плани власних або спільних дій. Як результат – величезні втрати ворога, підсумував «Віто».

«Єдина перевага росіян – кількість»

Українська армія раз і назавжди спростувала міф про непереможність росіян. Єдина їхня перевага – кількість. Але це успішно виправляють наші бійці. С самого початку війни українські військові взяли в полон двух контрактників з другої бригади ГРУ імені Жукова (Псков), які надали цінну інформацією. Завдяки отриманим від ГРУшників даним українці “демілітарізували” ворожу колону.

«Я не сказав би, що це Джеймс Бонди. Вони звичайні хлопці. Але морально-психологічний стан їх подавлений. Може у себе на тренуваннях вони були кращі. Але тут вони не можуть зорієнтуватися. Вони тут блудять. Вони перелякані», – розповів офіцер.

«Віто» також відзначив, що велика кількість росіян беруть участь у цій війні на боці України.

«В нашому підрозділі є люди, які перейшли кордон з Росії і воюють на стороні України. Вооють проти росіян. І приведу приклад по останньому бойовому зіткненню цей росіянин вбив сім військвовслужбовців і взяв двух в полон», – розповів «Віто».