У Харківській області ЗСУ затрофеїли ворожий “Сонцепек” та “Тунгуску” (фото)

Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Під час боїв у Харківській області підрозділи ЗСУ затрофеїли ворожий комплекс 2С6-Тунгуска та хвалений “Сонцепек”, яким лякали українців.

Про це Харків Times дізнався з повідомлень інформагентства Міноборони України АрміяInform  та Генерального штабу ЗСУ.

“Тепер цей зенітний ракетно-гарматний комплекс (2С6-Тунгуска)  буде захищати Українське небо від нальотів ворожої орди”, – розповіли армійці.

Комплекс “Тунгуска” призначений для ППО механізованих та танкових частин на марші і на всіх стадіях бою. Вона має суцільну зону ураження (без «мертвої» зони, характерної для ЗРК), що досягається послідовним обстрілом цілі спочатку ракетами, а потім гарматами.

Принциповою особливістю комплексу 2С6 є поєднання в одній бойовій машині гарматного і ракетного озброєння, радіолокаційних і оптичних засобів керування вогнем з використанням загальних систем: РЛС виявлення, РЛС супроводу, цифрової обчислювальної системи та гідравлічних приводів наведення.

Інформагентство АрміяInform

Ворожа транспортно-заряджальна машина зі складу важкої вогнеметної системи ТОС-1А «Солнцепек» йшла в колоні по Харківській області. Та марш був недовгим – колону розбили бійці 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр».

«Колона йшла по Харківщині і отримала відсіч. Окупанти почали розбігатися, ТЗМку від „Солнцепьока“ розвернули, щоб вертатися на ній у бік російського кордону. Але в тилу їх вже чекали ми», — заявив військовослужбовець із позивним «Сід».

Як повідомляв Харків Times, захисники України вибили окупантів з села Гусарівка, що неподалік Балаклеї. Тікаючи ворог залишив багато техніки.

Фото: Генеральний штаб ЗСУ