Це наш дім – приблизно 70% мешканців Харкова залишаюься в місті

Фото: city.kharkov.ua

Незважаючи на те, що російська армія продовжує обстрілювати житлові квартали важкою технікою, близько 70% жителів міста залишилися жити в Харкові.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міьскради з посиланням на Харківського міського голову Ігоря Терехова

За словами мера, харків’яни не хочуть їхати з рідного міста, а багато хто – навіть почав повертатися. Для забезпечення життєдіяльності Харкова свою роботу продовжують комунальні служби, зокрема вчора «Харківським тепловим мережам» вдалося частково відновити гаряче водопостачання.

«Де не зруйновано, скрізь є вода, тепло, електрика, і сміття ми вивозимо. Там, де зруйновано, – відключили електроенергію, бо там уже ніхто не живе. Також у нас працюють майже всі супермаркети, частина аптек, і ми роздаємо гуманітарну допомогу», – наголосив міський голова.

Також він повідомив, що, незважаючи на постійні обстріли, сьогодні у Харкові у відносно безпечному місці планують провести захід «Kharkiv Music Fest».

«Ви ж пам’ятаєте вираз Уінстона Черчілля, про те, як під час війни йому принесли на розгляд бюджет країни. Погортавши документ, він запитав: «А де ж витрати на культуру?». Йому відповіли: «Так війна йде, яка культура?!». На що він сказав: «Якщо немає культури, то навіщо ми тоді воюємо?» Отак і у нас», – зазначив мер Харкова.

Як повідомляв Харків Times, захисники Харкова змусили російські війська перейти до оборони.