В боях з окупантами загинув льотчик, випускник ХНУПС

Випускник Харківського національного університету Повітряних Сил ім. І. Кожедуба майор ЗСУ, Степан Тарабалка, який загинув, захищаючи рідну землю від рашистської окупації, посмертно удостоєний звання “Герой України”.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення ХНУПС.

“13 березня 2022 року майор Степан Тарабалка загинув у повітряному бою з переважаючими силами російських окупантів. Президент України присвоїв льотчику звання «Герой України» з удостоєнням ордена «Золота Зірка» посмертно.”, – розповіли у харківському виші.

Степан Тарабалка з дитинства мріяв стати військовим льотчиком. І він упевнено йшов до своєї мрії.

“У 13 років Степан вступив до Прикарпатського військово-спортивного ліцею, а згодом вступив до льотного військового вишу – Харківського національного університету Повітряних Сил ім. І. Кожедуба, який успішно закінчив у 2014 році.”, – згадують у ХНУПС.

Свою офіцерську кар’єру розпочав саме в той час, коли в Україну прийшла війна. Захист своєї країни був для нього свідомим вибором. Усі, хто знав Степана Тарабалку особисто, розповідають, що він справжній офіцер та професіонал своєї справи.

Ми завжди пам’ятатитиме Героя України Степана Тарабалку!

Як повідомляв Харків Times7 березня у бою з ворожою ДРГ на одному з блок-постів Харкова загинув військовослужбовець Національної гвардії України, підполковник Олександр Орлов.

Під час захисту від окупантів рідної Харківської області загинув диспетчер «Харківгазу» Андрій Саєнко.

12 березня 2022 року під час оборони Харкова загинув майор ЗСУ, випускник ХНУПС ЗСУ Олег Адамовський.