За підрахунками мерії у Харкові зруйновано 1143 об’єкти інфраструктури

Фото: Сергій Бобок / Харків Times

За 28 днів війни російські війська зруйнували в Харкові 1143 об’єкти інфраструктури, з них 998 – житлові будинки.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради із посиланням на мера міста Ігоря Терехова.

За його словами, Місто-герой Харків обороняє українська армія, територіальна оборона та всі його жителі. Комунальні служби та волонтери попри все відновлюють руйнування.

«Дорогі харків’яни, я знаю, як емоційно та фізично важко, як важко триматися, але разом ми робимо все можливе, щоб Харків тримався, витримав та переміг. Учора я заїхав у сквер «Стрілка», улюблене місце відпочинку харків’ян, і вдихнув ковток мирного життя, до якого ми з вами звикли. Стояла невелика черга за кавою, люди їздили на велосипедах, хтось відпочивав під весняним сонцем на лавках, годував качок. І це все у нас з вами буде обов’язково, ми цей виклик пройдемо. Ми переможемо у цій війні. Ми витримаємо! Ми – разом, ми – харків’яни!» – сказав Терехов у своєму відеозверненні до мешканців міста.

Також він підкреслив, що, незважаючи на війну, комунальні підприємства постійно працюють, щоб забезпечити харків’ян теплом та водопостачанням.

Як повідомляв Харків Times, 21 березня мерія Харкова повідомляла, що у місті внаслідок постійних обстрілів російською армією зруйновано 972 будівлі, з яких 778 — житлові будинки.